Din Instagram her

 • These are still giving me life Annonce thebodyshop 15 seconds
 • ad GIVEAWAY Attention sknne flgere lige nu kan du
 • reklame ecooking Er et af mine favorit mrker nr det
 • Do you have a nuxe favorite? nuxedenmark nuxefrance
 • Annonce nuxedenmark Min favorit olie Huile Prodigieuse fra Nuxe kan
 • Tak for jer Tak for jeres sttte jeres kommentarere og

3 olier du SKAL kende! + DIY PILLOWSPRAY

6. februar 2018

 Sponsoreret, indlægget er lavet i samarbejde med Chleopatra olier. Indhold og holdninger vil dog altid være mine egne.

Lavendel Olie (æterisk) Lavendel olien er nok den jeg husker allerbedst fra min barndom, jeg har nemlig en mormor, der ligesom jeg, er glad for naturlige og rene olier – og især lavendel. Den første duft der møder mig når jeg træder ind i min mormors lejlighed har alle dage været duften af lavendel og massere af planter og blomster i hver en krog. Jeg kan nok ikke komme uden om at min absolute favorit æteriske olie er lavendelolien, der er intet som den der kan få mig til at slappe af. Jer der har fulgt med længe, ved også at jeg for et par år tilbage kastede min kærlighed på ’This Works’ Pillow spray, en spray der ikke ligefrem er billig i brug, da den på blot 75 ml koster omkring 160 kr. Måske du også kender den? I så fald har jeg eksperimenteret lidt, og lavet min egen ’Pillow Spray’ Opskriften finder du længere nede i indlægget – og så indeholder den kun tre ingredienser og er økologisk. Vil man gerne væk fra alt det frygtelige skyllemiddel kan man også tilføre sin vask et par dråber af netop lavendelolien (eller anden æterisk duft olie man kan lide) Jeg ved personligt at jeg har svært ved vasketøj der ikke dufter ’rent’ og har brugt tippet her. Find Lavendel olien her

Ylang ylang Olie (æterisk) jeg har før haft til vane at smøre en ylang ylang olie på huden inden sengetid, jeg ved at den de seneste par år er blevet en fast ingrediens i flere og flere hudpleje produkter, endda parfumer også. – duften er jeg dog ikke fan af, men selve olien i sig selv, opvejer alt andet. Ylang ylang olie er nemlig sprængfyldt med antioxidanter som er hamrende gode for både hud og hår. Ylang Ylang olie kan også bruges i en diffuser eller olie brænder hvor dens duft siges at være angstforebyggende og give ro i krop og sind – mit yndlings mix i diffuseren er en god blanding af ylang ylang og min lavendel olie. Find Ylang ylang olien her 

Cacay Olie (vegetabilsk) jeg har efterhånden været en del olier igennem, jer der har læst med længe, ved at jeg ELSKER at putte olier på både ansigt og krop. Cacay olien for mig er dog helt ny, de sidste par ugers tid har jeg smurt den på huden hver aften, inden jeg påførte natcreme, oftere har jeg dog bare smurt denne på kun. cirka 3 olier skal der til, og så massere jeg den ind i huden, første aften jeg brugte den vågnede jeg simpelthen op med den blødeste hud, og allerede der, vidste jeg at denne skulle stå fast på min hudpleje hylde. Jeg er også begyndt at påføre lidt på næse og kinder om morgenen, inden jeg påfører min makeup. En fugtet hud er nemlig KEY til en pæn og ensartet makeup. Desuden giver den mig lige den ekstra glød, jeg godt kan mangle om morgenen. Cacay olie er desuden rig på vitamin A og E og skulle være nøglen til ung, sund og elastisk hud – alle tre kunne jeg da godt tænke mig? så jeg bliver ved med at bruge denne til der ikke er en dråbe tilbage. Find olien Find Cacay olien her

DIY PILLOW SPRAY

Det skal du bruge

 • En beholder, gerne en glasflaske, den kan genbruges og vi skåner miljøet. jeg har brugt denne glasflaske på 100 ml
 • En Spray-tud som denne Lotion spray tud den finder du lige *giver et ultra let sprøjt og kan genbruges efterfølgende, skal blot puttes i vand hvorefter man sprøjter vand ud til evt. rester af tidligere indhold er ude af rørene.
 • Æteriske olier efter eget valg, jeg valgte ylang ylang og lavendel olie, da de dufter præcis som min købte pillow spray kombineret og begge har beroligende, afstressende og angst lindrende egenskaber.
 • VAND, det fra vanen kan godt bruges, men alt afhængig af kalkindhold og andet i vandet vil jeg anbefale du køber en billig kildevand i det lokale supermarked.

Sådan gør du!

Fyld næsten flasken helt op med vandet, tilsæt herefter 10 dråber ylang ylang olie og 10 dråber lavendel olie (vær forsigtig med dråberne da ’tuden’ på olien er lidt svær at præcisere med, pipetter kan dog tilkøbes) – juster det eventuelt lidt, hvis du gerne vil have den dufter mere eller mindre af det ene. Ryst og sprøjt! Jeg ryster altid inden brug igen, da olie og vand jo har det med at skille sig af.

TIP Kan desuden sprøjtes i ansigtet og hovedbunden hvis du trænger til lidt ekstra fugt, husk blot at lukke øjnene.

Hvis du følger mine doseringer burde der være til cirka 20 pillow sprays ;-) genbruger du den samme flaske så koster sprayen pr 15,50 krone pr stk. det er altså en besparelse på omkring 90% ift. it works udgave, vil du derimod hellere producere 20 forskellige til venner og familie kan du slippe af sted med det for cirka 44 kroner, det er altså en ret skøn gave, hvis jeg selv skal sige det!  

 

Har du erfaringer med æteriske og vegetabilske olier? og hvilken er din favorit?

 • Svar
  Just Me
  7. februar 2018 den 19:51

  Super fedt tip med at lave egen pillow-spray.
  Nu er jeg ikke så vild med Lavendel-duften. Faktisk kan jeg absolut ikke klare den. Men jeg vil gerne have noget beroligende til mine nætter og det lyder som om ylan ylan har lidt de samme egenskaber – er det rigtig forstået?

 • BLOGBYCC
  Svar
  BLOGBYCC
  7. februar 2018 den 19:58

  Tak skal du have! :-) Jeg tror det er lidt hip som hap, med sådan noget duft noget, for mig er den jo helt nostalgisk.
  Det er nemlig helt korrekt, du kan også nøjes med at smøre den på huden, da den også er rigtigt god til at pleje hud og hår, eventuelt kan man investere i en såkaldt ‘roller ball’ så kan man nemlig smøre den på tindingerne, det gør jeg personligt også med lavendel olien, så kan den nemlig komme med mig på farten. Du kan evt. læse mere her. https://www.chleopatra.dk/butik/ylang-ylang-olie/
  – Camilla

 • Svar
  Camilla
  8. februar 2018 den 16:54

  Jeg er så vild med æteriske olier! Har i mange år brugt lavendelolie, men er det sidste års tid begyndt at eksperimentere mere med forskellige dufte. Bruger hver aften en diffuser til at få spredt duftene, hvilket er sådan en rar måde at slappe fuldstændigt af om aftenen. Må hellere lige få prøvet din opskrift på pillow spray – normalt plejer jeg nemlig at købe det færdigt (:

  • BLOGBYCC
   Svar
   BLOGBYCC
   18. februar 2018 den 13:55

   Mums! nogen specielle du kan anbefale?? Jeg vil især gerne eksperimentere lidt ift. dufte i mit hjem!
   Det gør nemlig så meget for ens velvære og afslapning, så er SÅ fan af lavendel især.
   Let me know hvis du prøver den! :-* <3

Skriv svar