Din Instagram her

 • These are still giving me life Annonce thebodyshop 15 seconds
 • ad GIVEAWAY Attention sknne flgere lige nu kan du
 • reklame ecooking Er et af mine favorit mrker nr det
 • Do you have a nuxe favorite? nuxedenmark nuxefrance
 • Annonce nuxedenmark Min favorit olie Huile Prodigieuse fra Nuxe kan
 • Tak for jer Tak for jeres sttte jeres kommentarere og

GUIDE | Sådan tjener du penge på at blogge!

8. januar 2018

Sponsoreret indlæg  i samarbejde med Yohype.

Måske du før har undret dig over hvordan din yndlings blogger/youtuber eller instagrammer tjener penge? Det er ikke altid at man lige kan gennemskue det, hvis man ikke kender til SOME (social media) verdenen. Måske du selv går med en blogger-drøm i maven, eller er startet og ønsker at gøre din drøm til noget ‘mere’.  Der er flere måder at gøre det på, personligt er det få Sponsorerede indlæg jeg laver, og laver jeg et så skal det virkelig være noget jeg kan stå inde for. Tilgengæld er i oftere stødt på ordet REKLAME* på min blog eller på min instagram her er der som regel ikke tale om betaling, men produkter der er modtaget til test – altså kvit og frit i håb om at bloggeren kan lide produktet og derefter deler det på sine sociale medier. Der er dog også mange produkter som lander herhjemme som slet ikke når frem til bloggen, da jeg simpelhen ikke kan lide dem eller har behov for at udtale mig negativt om et produkt, det er jo trods alt en brugeroplevelse der kan være individuel. De mest ‘brugte’ måder som jeg tjener lidt ekstra lommepenge på kan du læse herunder.

Blog reklamer/ reklame bannere det er vidst ikke gået nogens næse forbi at jeg har en del af disse på min blog, da jeg jo blogger hos og for et netværk er annoncer og banner reklamer ofte noget der følger med. Lige dem har jeg derfor ikke kontrol over hvor placeres. Hver måned får jeg dog andel i de indtægter der er hver gang en af jer har klikket på en annonce eller to. Blogger man hos et netværk tager firmaet også en procentdel af ens annonce indtægter.

Affiliate Links noget jeg bruger ofte, især når jeg samarbejder med f.eks. matas, billigvoks, eller nicehair. Affiliate links er nok noget der fungere bedst for den ‘store’ blogger, og det er derfor også sjælendt at der klikker salg ind herhjemme. Det fungere på den måde at du finder et produkt du gerne vil skrive om, herefter slår du produktet op på en side hvor det forhandles (hvor dit affiliate netværk har aftale med, jeg bruger Partnerads) herefter har de fleste affiliate sites en link konverter hvor du kan indsætte dit kopierede produkt link. Herefter ‘bygger’ den et nyt link til dig med en sporings kode i som du kan indsætte i dit indlæg. Går du f.eks. ind og klikker på mit link til lad os sige… En shampoo! som koster 100 kr, så får jeg en procentdel af salget i provision. Lidt ligesom en telefonsælger der tjener provision på at hverve nye kunder. De forskellige affiliate sider har dog en mindste udbetalings grænse. Hos partnerads er den 150 kroner, andre steder har jeg oplevet 600 kroner, hvilket for mig var meget lang tid, når der gik længe mellem salgene.

Personlige rabatkoder (affiliate kode) dette er ikke noget jeg selv benytter, men jeg ved at mange store bloggere benytter sig af det. En anden måde at bruge affiliate verdenen på er igennem rabatkoder. Lad os sige at Kim Kardashian prøver at sælge dig glattejern, og med hendes personlige rabatkode KIMK kan du spare 10% på firmaets hjemmeside når du skal købe dit nye glattejern. Kim har så med virksomheden aftalt en procentdel af salget som hun inkassere, det kan f.eks. være 10-20 %. Igen kan man spore hvor salget kommer fra via. rabatkoden som er brugt. Hun kan derfor slippe for alt det med at skulle linke, finde produktet osv. effektiv og lige til, især hvis du er youtuber eller instagrammer, hvor meget foregår mundtligt.

Blog-Portaler/sponsorerede indlæg jeg har tidligere benyttet mig af blogger portaler, noget jeg har haft blandede oplevelser med. Det er dog dejligt nemt og alle kan være med, selv den blogger som har få følgere. Her får du nemlig muligheden for at samarbejde og sparre med firmaer før i påbegynder et eventuelt samarbejde og værdien på et indlæg vil i ofte finde i fællesskab, hvorend den er betalt i form af produkter eller penge. Et firma der er nyt for mig er Yohype, som jeg også skriver indlægget her i samarbejde med. Det er en hjemmeside hvor du som blogger, youtuber eller instagrammer kan tilknytte dine sociale medier og herefter kommer der nogle opgaver frem som du kan anmode om at skrive, her vælger du altså helt selv hvilke opgaver du tager og hvilke du lader stå, når du har tilknyttet dine sociale medier beregner yohype en ‘værdi’ som du vil få betalt for dine indlæg, men det kan jo også være et firma vælger at sende dig dets produkter istedet eller oveni også. Pengene vil somregel blive udbetalt en gang månedligt til bloggerens konto. Jeg er ret glad for koncepter som yohype, der sætter influencer og brand sammen og åbner op for samarbejder. Jeg kan huske da jeg først startede som blogger, jeg synes simpelhen ikke der var noget værre end at skulle bruge oceaner af tid på at kontakte diverse brands  for at ville samarbejde, her ved du på forhånd hvilke forventninger brandet har til DIG som influencer og hvad et eventuelt samarbejde vil indebære. Er du ikke allerede medlem hos yohype vil jeg klart anbefale dig at tjekke det ud og oprette en konto her. Måske du bare har en privat instagram med en god sjat følgere og kunne tænke dig lidt lommepenge? 

Måske der er noget helt tredje i har undret jer over eller nogle af ovenstående i selv bruger? Så stil endelig spørgsmål i kommentarfeltet herunder. 

 • Svar
  Marie Terese Duhn
  9. januar 2018 den 16:21

  Hej Camilla.
  Det er spændende at læse om, og hvor dejligt, at du deler ud af din viden på dette område.
  Jeg er meget nysgerrig på at vide, hvordan du kommer i kontakt med de forskellige firmaer, du samarbejder med?
  Knus og kram Marie

 • BLOGBYCC
  Svar
  BLOGBYCC
  10. januar 2018 den 23:18

  Kære Marie! tak for din søde kommentar. Du skal endelig bare spørge løs en anden gang også!
  Personligt har jeg ikke rigtigt brudt mig om at selv tage kontakt til firmaer, så dem jeg samarbejder med pt. er nogle der alle har ‘fundet’ mig.
  Et tip jeg dog selv bruger på min Instagram f.eks. kan være at tagge samtlige brands af-billedet på produktbilleder, så sidder der måske nogle PR-firmaer og læser med? Ellers vil jeg klart anbefale dig at signe op til f.eks. yohype som jeg samarbejdede med om indlægget her, der kan du nemlig komme i kontakt med firmaer omkring et samarbejde, der er opgaver hvorend man har en stor eller lille stemme på nettet og uanset genren.

  – Ellers skal du måske bare være modig, og skrive nogle mails rundt til nogle firmaer og fortælle dem om dig, og hvad du kan tilbyde dem ift. eksponering, besøgstal osv. Jeg synes selv det er mega grænseoverskridende, men det er jo et super redskab.

  Knus & kram til dig også <3.
  – Camilla

  • Svar
   Marie Terese Duhn
   11. januar 2018 den 10:21

   Tak for dit svar :)
   Det vil jeg tænke over, og ja, kaste mig ud i, hihi X)
   Glæder mig til at følge med dig herinde!
   Knus fra Marie

 • Svar
  Frk Mejer
  5. april 2018 den 10:55

  Super indlæg! Det er altid sjovt at læse lidt om verden bag ❤️

  • blogbycc
   Svar
   blogbycc
   5. april 2018 den 13:00

   ja ikke? Hvis du ikke allerede bruger siden, kan den kun anbefales! <3

 • Svar
  simone
  5. april 2018 den 17:38

  Fedt indlæg! Jeg bruger selv YoHype og jeg elsker konceptet! <3

Skriv svar